HTML

Friss topikok

A zenék világa

Akár régi, akár új, a stílus is mindegy - a LÉNYEG: hogy HANGOSAN SZÓLJON!

Címkék

2000s (2) 90s (24) dance (18) magyar (2) music (22) r&b (13) rap (12) retro (24) rock (6) soundtrack (1) zene (24) Címkefelhő

N, mint Nagyon jó előadók...

2013.05.16. 19:50 | retrodj | Szólj hozzá!

A hosszabb szünet után jött egy hosszabb poszt, most pedig jöjjön a sorban az N betű. Olyan nevekkel találkozhattok, amelyek nagy nyomot hagytak a kilencvenes években - ezzel együtt bennem is. Az ember hiába öregszik, arra a néhány percre újra fiatal, nem fáj semmi és előhoznak megannyi kedves pillanatot, illatot, ízt..... Nézzük csak.....

Nana
A ghánai német repper. Nem is értem, miért tűnt el a pali? Egymás után dobálta ki a lmezeket A Fun factory-s Tony gondozásában. Olyan nagy slágereket adott az utókor számára, mint a Lonely, He's comin' vagy épp a Let it rain...

Nas
Elnézést, hogy ennyire bekeményítettem az N betűnél és kapásból két feka zenész nyitotta a sort. DE aki tud, az tud. Már pedig Nas az egyik legjobb előadó volt anno. Manapság keveset hallani róla - de Puff Daddyvel kiadott Hate me now száma ÜT!

Natalie Imbruglia
Az ausztrál csajszi nagyon szimpatikus volt - de ő is hasonló utat járt be, mint Marky Mark. Zenészből színész lett. Láthattuk Mr Bean mellett is, de a listára a rádiók miatt került. Torn és a Wishing I was there voltak azok - füleljetek csak...!

Nate Dogg
Szegény Nate Dogg (isten nyugosztalja) már 2 éve nincs velünk. Vele kapcsolatosan 2 emlékem is van. Az egyik az amikor Warren G Regulate száma kijött, jobban megérintett a refrén alatt hallott hang, mint a rap része. Legközelebb pedig a Randiguru betétdala miatt kaptam fel a fejem - nem hittem volna, hogy Ő az aki ennyire sokoldalú! Mélységes tisztelet a munkássága előtt!

Naughty By Nature
Nem tudom miért érzem azt, hogy elnézést kéne kérnem - de ez az N betű hemzseg a jobbnál jobb feka zenészektől. Most itt van kapásból egy banda. Hip Hop Hurray, OPP... Szerintem kötelező darab egy rerto kiránduláson!

Neja 
Ki hallottmár Neja-ról? Én sem - megnyugtatok mindenkit. De lefogadom, ha megnézitek a Restless klipet és felcsendül a refrén, mindenkinek ismerős lesz. Ajánlatos megnézni - elég mutatós az olasz énekes hölgy. (bár ki tudja, hogy valóban Ő énekel-e?!)

New Kids On The Block
Szó nincs rá, mennyire gyűlöltem ezeket a nyálasokat. Nehéz volt különbséget tenni köztük és a Backstreet boys között. Nem volt olyan csaj, amelynek egyik csapat posztere ne lett volna kint a falon. Az alap angol tudásom is ilyen számokból lehetett lopni, mint a Cunájt vagy a Sztep báj sztep!

Nick Kamen
Ettől a pasitól a falra másztam. Hihetetlen mennyire tudott idegesíteni a hangja. Anyám SZONY kazettáját rongyosra hallgatta (többek között Glen Madeiros mellett), amelyen ez a gyöngyszem is rajta volt. Akkor fogadtam be nagyjából, amikor az A Teens is feldolgozta. Egyébként tényleg jó szám - mondom ezt túl a 30-on!

Nightcrawlers
Egy szó: IMÁDTAM. A vidám klipjét, a rikító hajú csajokat, az unott arccal éneklő tagot és a könnyed, fülbemászó dallamokat. Számomra mindig bérelt helye lesz a kedvenceim között. Azért a klip tényleg megér pár misét! ;-)

Nirvana
Őket álmomból felkeltve is megjegyzem, ha addig élek is. Morning show egyik feladványa volt, amikor sikeresen kitaláltam a feladványt és mit ad isten - PONT EZ VOLT AZ a szám! Kurt Kobain, Te vagy a legnagyobb!

No Doubt
Kedves lányok. Engedjétek meg, hogy most elküldjelek benneteket néhány sor erejéig. A lényeg annyi - srácok - hogy ezt a csajt annak idején én is gyúrtam volna. Pont úgy, ahogy kell. Aztán eltelt pár év és rájöttem hangja is van - nem minden a külcsín! Don't speak, Just a girl...

No Mercy
Most, hogy újra vannak csajok - SRÁCOK! - most mi mehetünk ki. 3 limonádé, édes, cuki-muki latino (igen, majdnem feljött az a bizonyos reggeli). Mit van mit tenni. Valakinek ez is tetszett. Igazából nem is gáz, ha a klipben szereplő csajokat nézem! ;-)

Notorious B.I.G.
Bigi Bigi Bigi kent csú szí - nekem ennyi maradt meg belőle. Kicsit azért csípte a szemem, hogy a halála Puff Daddy-nek nyitott kapukat. Tehetsége persze mindkettőnek volt. De kérdés - ha nincs 2pac és a vitájuk - akkor is ilyen sikeres lett volna Európában?

N'Sync
De jó, még egy fiúcsapat. Szerencsére a legtehetségesebb egyén hamar kivált és meglepő sikeressé vált. Szólóként és színészként is. Azért a BSB riválisaként mégis csak megéltek anno. Persze a nővérem és a húgom ebből a csapatból is választott magának szívszerelmet!

N-Trance
Ha már a szerelmek. Itt az enyém (egy a sok közül). Engem nagyon nem zavart akkoriban, hogy az adott modell énekelt vagy sem. Viszont a Set you free-ben énekelő csajt elhívtam volna vacsorázni. Eszméletlen jó orgánuma és hangereje van. Ezt csak betetőzte a többi N-Trance szám. Szeretném hinni, hogy a klipben szereplő énekelte, ugye Ő volt az?

Végére is értünk mostani állomásunkon - többnyire a fekete zenék és a fiúcsapatok voltak túl nyomó többségben. Ezen nincs mit szépíteni - nekik állt a zászló a kilencvenes években. Következő jelentkezéskor olyan előadókról emlékezek meg, mint az Oasis (nem Patsy Kensit miatt), OMC vagy épp az Outhere brothers... addig is, zenére fül!



Címkék: retro zene r&b dance 90s music rap sláger

A bejegyzés trackback címe:

https://loudmusic.blog.hu/api/trackback/id/tr895302187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása