HTML

Friss topikok

A zenék világa

Akár régi, akár új, a stílus is mindegy - a LÉNYEG: hogy HANGOSAN SZÓLJON!

Címkék

2000s (2) 90s (24) dance (18) magyar (2) music (22) r&b (13) rap (12) retro (24) rock (6) soundtrack (1) zene (24) Címkefelhő

C, avagy a Club támadása

2012.11.03. 20:56 | retrodj | Szólj hozzá!

A sorozat következő betűje a C. Olyan egyszámos és slágergyárosként ismert előadókat és csapatokat találhatunk, mint: Coolio, Craig David, Culture Beat vagy épp Celine Dion.


Cappella
1993-ban nagyot durrant az olasz eurodance csapat. Egy nagyon markáns női vokálhanghoz, egy mély repperhangot nyertek meg és ontották egymás után a slágereket. Előbb a 'U got 2 let the music', melyet a 'Move on baby' követett. Házibulik elengedhetetlen felvételei!


Captain Hollywood Project
A mai napig aktív Tony Dawson-Harrison aka CHP. Vendégvokalistákkal felspékelt lemezeiről egymás után jöttek ki a jobbnál jobb felvételek. Nem mellesleg az énekesnők sem voltak ismeretlenek: Daisy Dee, Kim Sanders, Nancy Coolen (Twenty 4 Seven). Olyan kislemezekre emlékezhetünk a MEGAMIX hallgatása alatt, mint a 'More & more'(1992) az 'Only with you' (1993), az 'Impossible'(1993), a 'Flying high' (1995), vagy a 'Find another way' (1995).


Captain Jack
Az 1995-ben alakult német dance duó egyslágeres vállalkozásnak indult. Viszont elsöprő sikert hozott, ezért Sharky (rap) kivált és egy megbízhatóbb személyre bízták a producerek a vezér katona szerepét. Az azóta tragikus körülmények között elhunyt Franky Gee mellé egy tehetséges énekesnőt tettek be (Liza da Costa) és elindult a sikersztori. Akkora durranás volt a 'Captain Jack', hogy Keresztes Ildikó hangjára építve idehaza is felhúztak erre egy csapatot (UFO - Katonadolog).


Cartoons
A Cartoons leginkább az Aqua-ra próbáltak hajazni, de csak kisebb visszhangot váltottak ki Európaszerte. A trió legismertebb felvétele talán a 'Witch doctor' volt. Egyszerű dallamok, refrén jellemezte, talán ennek köszönhette sikerét.


Cassius
Franciaország nem csak a látványosságokról és ételkülönlegességeiről híres. Rengeteg előadót kapott tőlük a világ. Mára mindenki csak David Guettára szűkíti le a kört. Pedig vétek elhallgatni Daftpunk és Cassius sikerét. Utóbbi a kilencvenes évek végén könyvelhette el legnagyobb sikerét: Feeling for you és a Cassius 1999 felvétellel.


Caught In The Act
Lányok, figyelem! Tudnátok pár BSB klónt mondani? Én is. Tessék, íme a CITA - a holland négyesfogat. Örjöngő tömegek fogadták őket az öreg kontinensen és Japánban. De az akkori srácoknak óriási elégtétel volt, amikor a csapat 2 tagja is büszkén felvállalta másságát. Jöjjön a Love is everywhere - lányok, lehet csöpögni!


C-Block
Jöjjön egy hamisítatlan német formáció. Első slágerük a világot meghódította. Majd jött a belső ellentét, tagcserék és soha nem tudták megismételni azt a sikert, amit a So strong out-tal. Pedig még egy állandó csinos énekesnőt is bevettek - de a várt hatás elmaradt. 5 évet élt meg így a csapat és 2000-ben végleg feloszlottak.


Celine Dion
A 14 gyerekkel megáldott család legifjabbjaként látta meg a napvilágot Celine 1968-ban. Első sikerét az 1988-as Eurovíziós dalfesztiválon érte el, ahol svájci színekben indult. Olyan slágereket adott a világnak, mint a Power of love, vagy a Think twice. DE legismertebb felvétele mégis csak egy betétdal. Lehet lassúzni és felidézni a film képkockáit, mert ez nem más mint a TITANIC (My heart will go on).


Centory
1994 és 1996 között aktív német együttes egyetlen valamire való száma is egy feldolgozás. Érdekessége, hogy vendég vokalistája Trey D. - aki a Backstreet boys korábbi testőre volt. Talán nem is véletlen, hogy a videóban feltűnnek a srácok! 1996 és a Girl you know it's true!


Cher
Az indián felmenőkkel is rendelkező Oscar díjas előadóművész már 1963 óta a pályán van. Mindig képes a megújulásra,a hogy ezt a kilencvenes évek közepén is bizonyította! Az ezerarcú kaméleonként is becézett Cher egyik legnagyobb sikere a Believe című felvétel volt.


Chesney Hawkes
Az egyslágeres brit szövegíró, énekes-zenész, színész felvétele 1991-ben jelent meg.Különleges hangjánek köszönheti, hogy egyidőben volt az amerikai és az Egyesült királyság slágerlistájának Top 10-én belül. Ez a dal pedig nem más volt, mint a 'The one and only'.


Chicane
Nicholas Bracegirdle-t takarja a művésznév. 1994 óta aktív a brit Dj. Karrierje során volt pár stílusváltása, de a kilencvenes évek slágerei vitathatatlanul karrierje csúcspontjának számít. Olyan felvételeket hagyott az utókor számára, mint: 'Offshore', 'No ordinary morning', 'Saltwater' vagy Bryan Adams-el készült felvétel 2000 évek hajnalán a 'Don't give up'.


Chris Isaak
Amerikai énekes és színész. Kisebb-nagyobb filmszerepek és slágerei mellett az 1989-ben íródott sikere a 'Wicked game' volt. Érdekesség, hogy 1996-ban a Jóbarátok egyik részében is vendégszerepelt.


Christina Aguilera
A Mickey Mouse Club másik üdvöskéje (Britney Spears mellett). Kolleganőjével előbb a legnagyobb barátnők, majd a legutáltabb ellenségek lettek. 1999-ben piacra dobott 'Genie in the bottle' több, mint 8 millió eladott kópiával büszkélkedhet világszerte.


Chumbawumba
Zeneileg a legnehezebb bekategorizálni az idén feloszlott együttest. A világpiacra való betörést is egy véletlennek köszönhetik. A Tubthumping című felvétel egy számítógépes játék betétdala lett (Fifa 98). A brit alternatív irányvonalat követő csapat többször is járt hazánkban (Sziget fesztivál). Kicsit sajnálom, hogy szétszéledt a banda, mert szívesen megnéztem volna őket élőben!


Coolio
Artis Leon Ivey Jr. néven látta meg a napvilágot az amerikai rnb előadó, színész. Sikerekkel tarkított kilencvenes évekre egy balhékkal tarkított 2000-es követett. Mára lecsillapodott a közel 50 éves Coolio és fiatal tehetségek gondozása mellett saját karrierjét is egyengeti. Két legismertebb felvétele a Veszélyes kölykök és a Nekem 8 betétdala volt.


Corona
Az Italian eurodance stílust követő együttesben 2 producer mellé egy színesbőrű hölgy jutott. A kilencvenes évek közepén befutott bandának olyan emlékezetes felvételei voltak, mint a Try me out vagy a Baby, baby. De a legnagyobb sikert mégis csak az 1995-ös Rhythm of the night-tal érték el.


Craig David
Southampton szülötte Craig David, aki 1999-ben ért révbe. Az új évezredben már olyan nagy nevekkel dolgozott együtt, mint Sting vagy Rita Ora. De az első slágereire emlékezünk most. (Fill me in, Seven days


Cranberries
Az ír rockegyüttes legnagyobb sikere a Zombie című felvétel volt-melyben a banda a háborúk ellen tiltakozott. 1994-ben kiadott lemez világhírűvé tette a csapatot. De amilyen nagy durranást értek el, olyan hamar el is tűntek a süllyesztőben. (bár a 2003-as feloszlást követően 2009-ben újjá alakultak)


Crash Test Dummies
1988-ban alakult az Észak-amerikai banda, a Crash test dummies. A kanadai folk-rock együttes leghíresebb felvétele annyira jól sikerült, hogy több film betétdalaként köszöntött vissza. (pl: Dumb & Dumber - A dilibogyók).


Crystal Waters
New Jersey-ből indult világhódító útjára 1991-ben az énekesnő, dalszövegíró. 1991-ben aratta első nagyobb sikerét a Gypsy woman-nel. A következő nagyobb durranás azonban éveket váratott magára. A 100% pure love az 1994-es évben lett a diszkók egyik legjátszottabb felvétele.


Culture Beat
A német eurodance csapat elég nagy időszakot ölel fel. 1989 óta létezik az együttes. Persze, ahogy lenni szokott a tagok jöttek-mentek, de kétségtelen a legnagyobb sikereket Tania Evans-Jay Supreme duóval érték el. Ontották magukból a jobbnál jobb slágereket: Mr. Vain, Inside out, Anything, Got to get it, Crying in the rain vagy a Walk the same line.



A következő poszt pedig olyan hírességek előtt állít szobrot, mint: David Hasselhoff, Diana King, Dario G...

Címkék: retro zene 90s music

A bejegyzés trackback címe:

https://loudmusic.blog.hu/api/trackback/id/tr654887541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása