HTML

Friss topikok

A zenék világa

Akár régi, akár új, a stílus is mindegy - a LÉNYEG: hogy HANGOSAN SZÓLJON!

Címkék

2000s (2) 90s (24) dance (18) magyar (2) music (22) r&b (13) rap (12) retro (24) rock (6) soundtrack (1) zene (24) Címkefelhő

LLL

2013.02.21. 16:30 | retrodj | Szólj hozzá!

L-induLunk. A következő megáLLó az L betű Lesz. Jó szórakozást!



Szegény Melanie Thornton - halálával megszűnt létezni a La Bouche is. Pedig rengeteg nagy sláger köthető a bandához. A szokásos séma volt. Egy énekesnő-egy rapper és a háttérben egy producer stáb, akik összerakták a zenét. A "Sweet dreams" sem volt kutya, de az igazi átütőerő a "Be my lover"-ben volt. Ezek a slágerek pedig tényleg időtállóak, köszönhető a hölgy eszméletlen orgánumának!

Leann Rimes állítólag énekesnő - de engem nem győzött meg ez az információ. Lehet jól sikerült felvétel volt a "Can't Fight The Moonlight", de esküszöm rá, ha nem kellett volna anno megnézem (női ráhatással) a filmet - nem is ismerném a számot. Apropó Sakáltanya; a film mára emlékezetesebb, mint a betétdal. Szerintem a főszereplő srác miatt. (a nosztalgiázni akaróknak egyébként megsúgom: vannak benne jó csajok is).

A svéd Leila K-t az iszonyat jó torka miatt tettem a listára. Nagyon jól tud vele üvölteni és énekelni is. Szerintem méltatlanul keveset foglalkoztatták - vagy nem találta meg a kapukat?! Nem tudom. De az "Open sesame" és az "Electric" is egy hamisítatlan rerto darab.

Elmondása szerint - hatalmas szívű rocker Lenny Kravitz. Nekem a kilencvenes évek vége felé bökte ki a szemem és a fülem. A videoklip a dobos csaj hatalmas afro frizkója miatt, a zene pedig az énekes hangja és az iszonyat jó basszus miatt. Mindhalálig RÁKKENDRÓLL!

A pörgés után ismét lassúzzunk kicsit. Pasik, ezzel tuti a hódítás. Családunk egyik barátját ezzel a számmal kenyerezték le. Azóta pedig már 2 gyerek is van. Lighthouse family melankolikus hangzásvilága miatt szerettem meg és a "High" szerintem messze a legjobb felvételük. Csajozáshoz erősen ajánlott!

Szegény Lisa Stansfield-et azért tettem fel a listára, mert már több, mint 30 éve a pályán van. A kilencvenes években állítólag sikeres volt. De én sajnos nem emlékszem rá - talán más volt az ízlésvilágom? Az azért megnyugvással tölt el, hogy brit csaj létére egész jól nézett ki. (és itt meg is ragadom a lehetőséget, hogy elnézést kérjek a vérmes L.S fanoktól)

LL Cool J az amcsi rapper, producer és színész (meg ki tudja még micsoda). Első találkozásunkkor a "Doin it" adta elő. (furcsaság, hogy én mindig "dzóni"-nak hallom és ez mára sem változott meg). Aztán jött a "Phenomenon" és megerősödött bennem a gyanú, hogy tud a srác. Nem véletlen, hogy Snoop, Dr. Dre, 2 Pac mellett van a helye. Ugye? 

Jó kis eurodance csapat Németországból, ez volt a Loft. Az együttes és a klipjük természetesen a német Viván keresztül jutott el hozzánk - persze más is. "Hold on" (a földön) és a "Mallorca" volt talán a két legismertebb felvételük. Vigyázat, ez igazán retro!

Ki hinné, hogy a Loona formáció is egy melléktermék? Dj Sammy és Carisma fogta magát és spanyolosra vették a figurát. Jól tették. Évente gondoskodtak arról, hogy legyenek latinos, nyári slágerek. Ilyen volt a "Bailando" (feldolgozás), "Mamboleo" és a "Latino lover". De, hogy nekem mennyire tetszettek a táncos jelenetek! ;)

Ha már nyári slágerek. Ki nem emlékszik Los del Rio duóra? Nem a lányokra, hanem arra a két öreg úrra mellettük/előttük. Pedig a "Macarena"-val platinák sorát kapták! Még egy bugyuta táncuk is volt - amit annak idején mindenki nyomott. S, ha Te is akkor voltál tizenéves kizárt, hogy egyszer meg ne próbáltad volna lekoppintani. Mára marad az üveges szemmel bámulás - a lányokra... Csajoknak vigaszul: ott az a 2 pasi! :)

Folytassuk a sort. Szép lányok ráznak egy réges-régen elfeledett ritmusra. Ez pedig nem más, mint Lou Bega és a "Mambo No. 5". A tudomány itt megállt és zuhanórepülés jött. Olyannyira elfeledkeztem erről a tagról, hogy a nevéről már csak egy volt középiskolás iskolatársam CSITTI jut eszembe - "nem igaz, Lubega?"

Emlékezzünk meg egy német csapatról is. Erre a listára csak és kizárólag azért kerülhetett fel a Lucilectric, mert elég bugyuta a zene és a klip is. Hogy a nyelvet, amin íródott ne is említsem. Nem szeretem a német nyelven íródott felvételeket, viszont ennek a csajnak a nyávogásán túl, még ez is jól állt! Szóljon tehát a "Mädchen"!

Elérkeztünk az L betű egyik, ha nem a legjobb előadójához. Egy vérbeli feka-zene rajongónak alap a Luniz "I've got 5 on it" felvétele, de olyannak, mint én nem igazán. Több számát nem is tudnám felsorolni, pedig biztosan van. Viszont a kilencvenes évek - számomra - legjobb rap zenéjeként emlékezem rá. 

Az amerikai Lutricia McNeal esetében is az az érzésem, hogy több volt benne, mint ami lett belőle. Hamisítatlan feka hang és egy kellemes indulás után ("Ain't that just the way" és a "Someone loves you honey") eltűnt a süllyesztőben. Most vagy nagyon telített a piac, vagy Őt is elkerülték a lehetőségek?! 

Végezetül; az említésre méltó előadókról egy kis szösszenet:
LFO – Summergirls (csajoknak csöpögni)
Lightning Seeds – Life Of Riley (focib*ziknak kötelező darab)
London Beat - I've been thinking about you (érdemes megemlíteni)
Luther Vandross - Endless love (sajnos már Ő sincs közöttünk)



Ennyi jutott az L betűs kirándulásba. Ha valaki hiányolná a kedvencét, vagy úgy érzi kimaradt valaki, akiről érdemes lenne megemlékezni egy videó erejéig - az ne habozzon! Kommenteljen, telefonáljon, küldjön e-mail-t - mert a végén lesz lehetőség egybe gyűjteni a kimaradt előadókat!

Legközelebb olyan hírességekről teszünk említést, mint MadonnaMarky Mark és a Me & My... Ne feledjétek, addig is - kalandra FÜL!

 

Címkék: retro zene rock r&b dance 90s music rap sláger

A bejegyzés trackback címe:

https://loudmusic.blog.hu/api/trackback/id/tr555091433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása