HTML

Friss topikok

A zenék világa

Akár régi, akár új, a stílus is mindegy - a LÉNYEG: hogy HANGOSAN SZÓLJON!

Címkék

2000s (2) 90s (24) dance (18) magyar (2) music (22) r&b (13) rap (12) retro (24) rock (6) soundtrack (1) zene (24) Címkefelhő

Gigi és a Bla, bla, bla...

2013.01.07. 22:04 | retrodj | Szólj hozzá!

Újra itt! Rájöttem, hogy sosem leszek igazi sztár! Mivel nem kaptam szintetizátort. Pedig anno ez bejött Berkes Gabinak is és Gigi D'agostino-nak is! Nincs igazság a Földön! Öveket bekapcsolni - újra beszállunk az időgépbe és meg sem állunk a kilencvenes évekig!


Gala Rizotto (bocsi: Rizzatto) egy étel is lehetne az étlapon. De ahhoz nagyon különlegesen mély hangja van az énekesnőnek. A "Freed from desire"-ral pedig egész Európát meghódította. Talán nem véletlen. Egyébként annyira egy slágeres előadónak számít, hogy meglépte azt, amit nem sokan mernek. Új köntösbe bújtatta a régi klasszikusát. Szerintem ez botrányosan gyenge - nyomába sem ér az elődjének!

Igazi vérpezsdítő, hamisítatlan latin dallamok.  Az egyenlítői németektől. Tuti recept=Garcia . Minden nyáron kell egy halandzsa nyelven íródott sláger. Úgy, mint a "Bamboleo" vagy a "Vamonos". Mindenki emlékszik rá? Ha nem, akkor lehet pótolni!

Hamisítatlan dance felvétel még 1994-ből. Egy német Dj adta nekünk ezt a "formációt". Olyan, mintha egy kaptafára készült volna minden diszkó sláger, nem? Jó kis General Base és egyetlen valamire való felvétele a "Base of love".

Phil Collins és csapatával (Genesis) először valamikor a kilencvenes évek elején találkoztam. Ennek a felvételnek köszönhetően. Kis kitérő: Unokatestvérem Rock'n'Roll országos bajnoka lett és ámulattal néztem, ahogy a szebbnél szebb lányokat dobálgatta erre a felvételre. Azóta is szép ez az emlékem... Viszont nekem csak ez jutott...

Az angol bika, aki kilépett a Wham-ből  és összetörte a női szíveket, mikor kiderült homo szexualitása... Valami lehet a szigetországban. A korosodó pasik mind bi- vagy homoszexuálisak lesznek a popszakmában. Furcsa. Talán nem véletlen volt a nyolcvanas évek végén a nagy szabadság vágya George Michael-nek. Majd megtudtuk, hogy KÍVÜL tágasabb...

A nőuralom óriásit robbant, csak hamar be is fulladt. Pár év után egyesével kilépkedtek a Spice girls-ből. Ellentét, terhesség miatt. A Caught in the act énekese nyilatkozta ennek kapcsán még anno, hogy azért jó a fiúcsapatoknak, mert ők legalább nem esnek teherbe. Nos, Geri Halliwell megjárta a mennyet és a poklot is. Bukás és súlyingadozás kísérte szólókarrierjét. Azért a "Mi Chico Latino"-ban hozta magát!

A kis Luigi-ról ugye hallottatok? Ha mást nem is, azt mindenképpen, hogy (Gigi D’agostino) karrierje csúcsán a hegyekben autóbalesetet szenvedett és meghalt. Morbid történet lenne - de szerencsére kacsa volt az egész. Számomra azok a rajzolt videók maradnak meg, MINDIG végig tudtam nézni - akármennyire bugyuta is legyen! Fütty-fürütty...

Az ausztrál csaj meghódította egész Japánt és itt-ott Európát. De Gina G. neve szerintem nem mond senkinek semmit. Ám, ha megemlítjük EZT, mindenkinek egyértelművé válik, hogy miért is került fel a retro expresszre.

Miért érzem úgy, hogy nem kellett Billie Joe-nak (és a Green day-nek) sokat játszania, hogy elmebeteg? A klip elég találó lett. Az első igazi sikerük a Bascet Case volt. Még szerencse, hogy az amerikai srácok nem ragadtak meg az egy slágeres punk-rock csapatok között. Akinek érzékeny a füle a kemény basszusokra, annak ajánlhatok egy kevésbé zúzós számot is! :-P

A legjobb példa arra, hogyan is készül egy vérbeli gépzene. A Grid bebizonyította, hogy a technoban MINDEN hangszert meg lehet szólaltatni. Az egész szám olyan KÁTÖNÁJDZSÓ-s...

A Guano Apes-ről nem tudok könnyek nélkül beszélni. Egy olyan dög, mint Sandra Nasic nem sok van. Hangja egyedi, igazi állattá képes vadulni. Mégis olyan fülbemászó! A legjobban eltalált és hozzá illő dal az Apocalyptica - Path című száma volt!
Vissza a Guano-ra! Az első slágereik igazi etalonok voltak, aztán jött a szokásos lejtő, feloszlás, de 2009 óta újra a húrok közé csaptak!

Végül, hozzátok szólnék elkényeztetett kisgyerekek! Azt hittétek, hogy minden felvétel, amit hallottatok az nem feldolgozás? Ugye emlékeztek még Guru Josh Project 2008-as év nagy durranására az "Infinity"-re? (tanult barátom szerint; ejtsd: INFINITTY) Abban egy mutatós csaj megmutatja, hogy kell szétverni mindent fehérneműben. Igen ám, de volt ennek egy elődje is. Csak erre nem emlékezhettetek! Pedig ez az igazi, az eredeti, a retro!



Félelmetes, milyen gyorsan mennek a betűk. Hiszen, olyan nagy előadókat érintettünk, mint Britney Spears, Elton John, Daft punk, Captain Jack és persze a Backstreet boys...

De ne csüggedjen senki, hiszen akadnak még előadók a ködös kilencvenes évekből! Következő bejegyzésben szó lesz Haddaway-ről, aki mára csak Bikicsunáj koppintás lett! De megtudjuk kik azok a "House gyerekek"!

Találkozunk legközelebb is! Én itt leszek!

Címkék: retro zene dance 90s music sláger

A bejegyzés trackback címe:

https://loudmusic.blog.hu/api/trackback/id/tr245004174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása