HTML

Friss topikok

A zenék világa

Akár régi, akár új, a stílus is mindegy - a LÉNYEG: hogy HANGOSAN SZÓLJON!

Címkék

2000s (2) 90s (24) dance (18) magyar (2) music (22) r&b (13) rap (12) retro (24) rock (6) soundtrack (1) zene (24) Címkefelhő

Következő megálló B, mint...

2012.07.22. 21:13 | retrodj | Szólj hozzá!

A magyar ABC szerinti második betű jön a sorban. Elég sokrétű lesz ez az utazás is, hiszen földrészeket, zenei stílusokat és éveket is átugrunk. Olyan együttesekről emlékezünk meg akiket mindenki ismer és olyan is amelyekről talán nem is hallottunk. Nézzük csak...


Babylon Zoo
A 90-es években a film és reklám dalok is hódítottak. Ezáltal tett nagy hírnévre a Babylon Zoo brit, alternatív rock zenekar. Szinte felismerhetetlen volt a zenéjük a L’evis farmer reklám betétdalaként. Sikerük tiszavirágúnak bizonyult – ők is egy (nagy) slágeres együttesként maradnak meg sokak emlékezetében! Jöjjön a „Spaceman” 1995-ből.


Backstreet Boys
Orlando egyik ikoncsapat. Ki ne ismerné a Nick, Brian, AJ, Howie és Kevin által alkotott ötöst?! Megannyi sláger és összetört lányszív után előbb feloszlottak, aztán újra összeálltak. Első sikerük a „We’ve got it goin’ on” volt.

Manapság a New Kids on The Block-kal karöltve turnéznak. Kétségtelen, hogy Amerika 2 legnagyobb pop csapata ők voltak. Fényük igaz megkopott annak köszönhetően, hogy a rajongóik többsége velük együtt felnőttek. Sikerüket a több, mint 130 millió lemez fényjelzi. Ők is megérdemelnek még egy klippet, ez pedig legyen a 1997-ben megjelenő „Everybody”. 


Beastie Boys
Több, mint 30 éves karrierrel büszkélkedhet az amerikai hip-hop csapat. Szomorú apropója az évnek, hogy idén május 4-én hunyt el MCA, az együttes tagja. Emlékezzünk meg róla, az 1998-as „Body movin„ jópofa videoklippel.


Bed & breakfast
A német eurodance együttes talán ismerős lehet. A német VIVA TV előszeretettel játszotta a felvételeiket, hiszen kellett a konkurencia a brit és amerikai fiú együtteseknek! Kis érdekesség, hogy az együttes tagjai ma már háttérben dolgoznak. David a Tokio Hotel, Florian pedig Sarah Connor menedzsere. De van, aki műsorvezetőként éli mindennapjait! Jöjjön bemutatkozó felvételük.


Bellini
Paffendorf 2 zenei producere úgy gondolta, hogy kellene egy közös vállalkozás, amivel piacra dobhatnának pár slágert. A videoklip mindig szép lányokról és a bulizásról szóltak. Nem telhet el nyár anélkül, hogy legalább egyszer meg ne hallgatnánk a „Samba de Janeiro” c. felvételt.


Big Mountain
Megvan a Ladánybene 27 amerikai „párja”. Egy vérbeli reggae-t játszó banda. 1991 és 2001 között létezett az együttes. Az egyik, ha nem a legnagyobb slágerük az 1994-es „Baby, I love your way” volt.


Black & White Brothers
Michael Hall és Dario Mancini alkotta párosra biztosan nem emlékszik senki. Bevallom őszintén, a személy és csapatnév is teljesen érdektelen lenne. Egészen addig, amíg fel nem csendül tőlük 1998 egyik hatalmas slágere… Így már biztosan ismerős lesz.


Blackstreet
Az amerikai r’n’b egyik nagykövete. A csapatot Dr. Dre karolta fel és a „No Diggity” felvétellel világkörüli hódító útra indultak. Szomorú, hogy a ma is aktív banda meg sem tudta ismételni hatalmas slágerüket. Ennek ellenére helyet követel magának a retrós utazásunkon…


Blank & Jones
Piet Blank és Jaspa Jones a kölni trance duó. Ők is a helyi kis klubokat nőtték ki és léptek fel egyre nagyobb rendezvényeken. A lemezlovasok Mekkájaként elhíresült Loveparade állandó meghívott vendégei voltak. 1999-ben váltak ismerté, amikor a „Cream” meghódította az európai Dance Chart-ot. (az új évezredben pedig olyan hírességek vokáloztak nekik, mint Anne Clark és Robert Smith a Cure-ból).


Blink 182
A California-i pop punk együttest ki ne ismerné?! Szellemes videói, ütős szövegei és kemény basszusai miatt biztosan sokan elismerően bólogattok. Amilyen hirtelen jött a szakítás, ugyanolyan gyorsan össze is álltak újfent. Az „All the small things” pedig megfricskázza Britney Spears-t, Christina Aguilera-t és a Backstreet Boys-t is! 


Bloodhound Gang
Az 1999-es év egy másik amerikai rock bandának is sikert hozott. Sokan azt állítják, hogy a keveredés a stílusok között ennek a bandának (is) köszönhető. Jimmy Pop arcmimikája pedig minden klipet felejthetetlenné tesz. Ahogy a „The Bad touch”-ét is…


Blue system
Biztosan sokan ráztátok ennek a német előadónak a felvételeire is. Vagy ha nem erre, akkor a megalkotójának, producerének egy korábbi együttesének dalaira. Ha így sem kerültünk közelebb a megoldáshoz, akkor segítek: Dieter Bohlen. A szöszi, mosolygós, Modern Talking gitáros. Jöjjön egyik nagy sikere: Leila (a klipben nem mellesleg Naomi Campbell szerepel)


Blur
A brit alternatív rock együttes is már feloszlott és persze újjáalakulva visszatértek. Az 1997-ben kiadott „Song 2” az egyik legjobb felvételük. Ha az énekes hangja ismerősnek tűnne nem a véletlen műve. Hiszen az együttes több tagja a Gorillaz-t is erősíti!


Blümchen
A német „Virágocska” előbb német, majd angol nyelven indult hódító útjára. Először hazáját, később Európát is bevette az egyszerű dalszövegeivel és könnyed dallamaival. Olyan slágereket adott a kilencvenes években, mint a „Herz an Herz”, a „Boomerang”, a „Bicycle Race” vagy a „Kleine Satelite”.


Bobby Brown
Az amerikai énekes, producer a kilencvenes évek közepéig sikert sikerre halmozott. Azóta pedig jobbára csak a kábítószeres és rendőrségi ügyeivel került az újságok címlapjaira. Whitney Houston halálát és függőségét is Bobby nyakába varrják. Viszont jó hangja is volt, amelyet az 1994-es felvétele is bizonyít.


Bomfunk MC's
A finn csodacsapatnak a legnagyobb slágere kétségtelenül az 1999-ben kiadott „Freestyler” kislemez volt. Egész Európát meghódította a breakbeat mánia. Igaz több albumuk is volt, de megismételni és túlszárnyalni nem tudták a sikerüket! Ugye mindenki emlékezik még rá?


Bon Jovi
John Bon Jovi irányítása alatt működő amerikai rock együttes már 1983 óta működik. Több millió eladott lemez és az állandó megújulás garantálta azt, hogy 3 évtizede töretlen a sikerük. Pedig volt csend a csapat körül, köszönhetően a frontember mozis próbálkozásainak és egyes tagok elvonóra küldésének. 1994-ben pedig olyan sláger született, amellyel mindenhol taroltak.



Boyzone
Az ír Take That-nek tartották a Boyzone öttagú fiúcsapatot. Több slágerük is volt. Egy elég hosszú kihagyás után tértek vissza, mivel Ronan Keating szólókarrierbe kezdett. Újjáalakulásukat pedig Stephen Gately 2009-es hirtelen halála árnyékolta be.


Britney Spears
A Mickey Mouse Club-ban feltűnt kislányból egy aranyos tini, majd a pop királylánya lett. Egy csúfos és züllött időszakot leszámítva, mára lecsillapodott és adja ki szüntelenül a lemezeket. Önálló albumának első sikere a „Baby, one more time” volt, amely számos országban lett arany, platina és gyémánt lemez.


Brooklyn Bounce
Progressive trance stílusban nyomuló német producer páros, nagyot robbantott a discokba. A BB kemény hangzásvilága mély nyomot hagyott a kilencvenes évek zenei palettáján. Olyan slágereket adtak az akkori fiatalságnak, mint a „Take a ride”, „The music’s got me” vagy a „Get ready the bounce”. De jöjjön a 96-os bemutatkozó felvétel.


Bruce Springsteen
1969 óta van pályáján Bruce Springsteen dalszövegíró, zenész. New Jersey szülötte azért került a listára, mert volt egy év, ami az Ő betétdaláról szólt. 1994-ben egy nagy port kavart film címadó dala volt a „Streets of Philadephia”. A mozi Oscar-t ért, a zene pedig Grammy-t.


Bryan Adams
A kanadai rockénekes, dalszövegíró és producer. Kevesen tudják róla, de színészként és fényképészként is dolgozott. A listára a kilencvenes évek betétdalai miatt került, hiszen olyan filmeknek írt felvételeket, mint a Don Juan de Marco vagy a Három Testőr.


Bucketheads
Carl Kenneth Gonzalez, a most 42 éves amerikai Dj-t takarja. A 80-as éveket ötvözte a kilencvenes évek stílusával. Egy igazi slágere talált be – stílusosan a „The Bomb!” címet viseli.


Bürger Lars Dietrich
Zárásként jöjjön egy német énekes, komikus. Nem kifejezetten szeretem a német nyelvű felvételeket, de meg kell emlékezni Stefan Raab televíziós-műsorvezető, producer kollégájáról. 1996 nyara nagyon forró volt. Annyira, hogy kellett egy kis „Sexy Eis” – meg egy hűsítő videoklip és kész a nyári sláger.



Legközelebb olyan előadókkal foglalkozunk, mint a C-block, Captain Jack, Coolio vagy épp a Culture beat...
FOLYT KÖV...


-pcs-

Címkék: retro zene 90s music

A bejegyzés trackback címe:

https://loudmusic.blog.hu/api/trackback/id/tr804671463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása