HTML

Friss topikok

A zenék világa

Akár régi, akár új, a stílus is mindegy - a LÉNYEG: hogy HANGOSAN SZÓLJON!

Címkék

2000s (2) 90s (24) dance (18) magyar (2) music (22) r&b (13) rap (12) retro (24) rock (6) soundtrack (1) zene (24) Címkefelhő

BÚÉK, itt az E-betű!

2013.01.01. 21:23 | retrodj | Szólj hozzá!

Eltelt egy év, ezzel megint távolodtunk a kilencvenes évektől. De nem kell aggódni, rengeteg felvétel és emlék támad meg benneteket, ha továbbra is velem tartasz és a zeneidőgéppel:

Kicsit színesítsünk, hiszen a felsorolással elég szakaszossá válik a retró utazásunk. Ki vallásos? Ha eddig nem voltatok azok, most azzá váltok.
Az E NOMINE német csapat latinul és anyanyelvükön írták dalaikat. A szöveggel sok gondjuk nem volt, hiszen ismert imákat dolgoztak át. Legismertebb felvételük a 'Vater Unser' volt.

A nyári forró naplementében megpihenni sokunk számára kellemes időtöltés, igaz? Eagle Eye, aki Nanah (7 seconds) Cherry testvére, adott egy olyan slágert, amire akár egy grill partit is szervezhettünk, de egy kandallós összebújásra is alkalmas volt. 'Save tonight' - ismerős?!

House of love, It's alright, Let it rain, Stay another day, Steam és a sort lehetne folytatni... East 17: Hamisítatlan Egyesült Királyságbeli négyes fogat volt. Csajok, nektek melyik pasi jött be közülük? (csak azért kérdem, mert az embernek furcsa érzése van az ilyen bandákkal kapcsolatban. Kényesen ügyeltek arra, hogy mindenki megtalálja a magának valót)

Edwyn Collins egy skót szivar, akiről senki sem tud semmit - bevallom én sem. De egy szilveszteri házibuliról készült videó azért feldereng. Az erősen illuminált házigazda megkapta a nejét és egy Queen felvétel mellett a 'Girl like you'-n is kirúgták a ház oldalát! Felejthetetlen volt!

Azok a kék földönkívüliek. Elsőre MINDENKINEK ez jut eszébe az olasz pop trióról. Blue... Egyszerű, bugyuta szövege hamar fejrázásra készteti az embert - és nem utolsó sorban a klip is! Aki fel tud sorolni a(z) Eiffel 65-tól további 3 videós felvételt, az előtt megemelem a kalapom!

Sir Elton micsoda figura. Annyira szerethető figura, hogy vele kapcsolatosan nem tudunk megbotránkozni semmin. A vicces kis szemüvegei, a mássága és milliónyi felvételei tették azzá, aki lett. A legmagasabb körökben ugyanúgy tisztelik, ahogy a köznép... és ez nem csak Angliára igaz!

Aki az EMF bandát nem ismeri, ne lepődjön meg. Indie dance stílusban nyomták az ipart, de ha felcsendül az első pár taktus, biztosan be fog villanni többeknek a Sakáltanya egy bizonyos jelenete: a főhősnő vásárlása és öltözködése... Istenem, azok a vágások... :)

Őszinte leszek. Emilia a svéd, kedves, aranyos, nagyon találó és fülbemászó számmal lett ismert. De a Big vagy PIG world után képtelen volt értékelhetőt alkotni. S ez nem menti fel a felelőssége alól, hogy képes volt Dobrády Ákossal énekelni. (a végeredményt nem minősítem, hiszen mindenkinek más az ízlése)

Annyira felhúztam magam Miss Kedvességen, hogy keménykedek egy kört. Marshall Mathers alias Slim Shady, aki Vanilla Ice után be tudott törni a feketezenék világába. Dr. Dre volt, aki felfedezte és esélyt adott a pörgő nyelvű reppernek. Eszméletlen nagy tiszteletem a srácnak, hiszen volt fent és lent, de MINDIG visszatalált az élbolyba! Egyik nagy kedvencem a fehér csóka!

Azért ne feledkezzünk meg a filmekről sem. A Nagy dobás-ra emlékszik valaki? 4 feka csaj kirámolja a bankokat. Ha nincs meg akkor tanácsos megnézni. Mrs. Will Smith és Queen Latifah is megmutatja magát benne. A betétdalt pedig az En vouge adta hozzá. Remekbe szabott párosítás, nem?

Mennyit hallgattam ezt a slágert, Te jó ÉG! Energy 52 egyébként teljesen ismeretlen lehet, hiszen tényleg egyetlen számuk van. DE MILYEN ÁLLATI! Erre mondaná a Chips-es nagypapa: "azok a jó dolgok..." HÁT EZ AZ! A "Café del mar" 1993-ban jelent meg, többször is feldolgozták és felkerült az elmúlt 2 évtized legjobb 20 clubzenéjének slágerlistájára, amit a BBC rádió állított össze még 2011 tavaszán. (nem lehet véletlen)...

Mr. Cretu - 80-as évek német énekesnő Sandra férje - kilépett az árnyékból és Andru Donalds-al megalapította az Enigma együttest. Ki az, aki nem emlékszik a visszafelé bicikliző gyerekekre vagy arra, ahogy az öreg visszateszi a gyümölcsöt a fára? Kellemes zene, király klip - én megvettem és ráadásul MINŐSÉGI!

Enrique Iglesias: a latino hős, aki a lányok szívét lopta el apja után szabadon. S akire a férfiak lenézően tekintenek. Én is - mivel Anna Kurnyikova-t ellopta tőlünk. Eladott 100 millió lemezt és a tenisz bombázóját is a vitrinbe csapta a spanyol hódító.

Bocsássatok meg - anno hamar ki tudta verni a biztosítékot nálam ez a szám, de ennyi idő után kellemes érzésekkel gondolok vissza a videoklipet nézegetve. Az Erasure "Always" nagyon sikeres felvétel volt. De ez is inkább csak a nőknél érte el a hatást - anyám állandóan üvöltette a Vivát, amikor megjelent a képernyőn, ez a sapkás szektavezér.

Ha már 90-es évek. Nem is tudom volt-e akkora durranás még egy (irányvonalként), mint az E-rotic. A bandatagok jöttek-mentek, de kit érdekelt ez akkoriban? A vicces, jó ízlés határán mozgó klipek felpezsdítettek mindenkit. Volt, akinél ez felért egy szexuális felvilágosító órával. Willy use a Billy, Max don't have sex, Help me Dr. Dick... akit pedig érdekel - itt egy MEGAMIX!

Louise Redknapp, Kelle Bryan és a Bennett nővérek; Easther és Vernett alkotta soul négyest. Nagyon csinos és tehetséggel megáldott négyes volt. Volt hangjuk annyi szent. Betétdalt írtak a Notre Dame-i toronyőrhöz. 2000-ben pedig betették maguk után az ajtót, feloszlottak. Kár értük!

E-type mögé bebújt Bo Martin Erik Eriksson slágereire biztosan sokan roptátok. Nekem személy szerint csak egy tucat zenész. A svéd zeneipar amúgy bővelkedik a neves előadóktól, de Mr. Hosszúhaj csak egy a sok közül. De ne érje szó a ház elejét: "This is the way", "Set the world on fire", "Here I go again". Fülbemászó, nem?

Koppintás történt a múltban is. Ki tudja kitől nyúlt, de egy biztos. 2 csapat is sikerre tudta vinni a "Missing" (Everything but the girl) című slágert. Egy unott, vékony hölgytől épp úgy elhittem az üzenetet, ahogy 3 latino csókától. Bár, utóbbiban személy szerint én a vizuális effektként szolgáló csajszit nézegettem. 

Idén folytatódik - aktívabban az utazás. Legközelebb az F betűs előadók jönnek: Falco, Five, Fatboy slim...

Címkék: retro zene dance 90s music sláger

A bejegyzés trackback címe:

https://loudmusic.blog.hu/api/trackback/id/tr224990971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása