HTML

Friss topikok

A zenék világa

Akár régi, akár új, a stílus is mindegy - a LÉNYEG: hogy HANGOSAN SZÓLJON!

Címkék

2000s (2) 90s (24) dance (18) magyar (2) music (22) r&b (13) rap (12) retro (24) rock (6) soundtrack (1) zene (24) Címkefelhő

Oasis, meg a többiek...

2013.05.18. 16:24 | retrodj | Szólj hozzá!

Az O betű következik a sorban. Nem volt valami bőséges felhozatal. Mégis azért akadt 1-2 előadó, amelyek - ha másért nem is - egyszeri megemlékezésre alkalmas volt. Akad rockegyüttes a szigetországról, hip-hop őrültek a tengerentúlról, de a szomszédos német nyelvterület is tiszteletét teszi "nálunk" egy körre....

Oasis
Soha előtte nem hallottam róluk, de a pali markáns hangja megnyert. Tipikus brit zene, talán ez volt az a szám, amiért megszerettem az élőzenét - pedig ezt nem volt szerencsém még úgy hallani. Remélem lesz rá lehetőségem.

Offspring
Bugyutaságért nem kellett a szomszédba menni. A Pretty fly guy eléggé vicces lett, pedig nekem az amcsi csapat zúzós számai is bejöttek előtte. (Self esteem). Remélem senki nem kételkedik az együttes listára kerülésének jogosságán.

Olive
1996-ban vált ismerté az egy slágeres csapat (You’re Not Alone) - viszont nagyobb sikert ATB ért el, eme szám feldolgozásával. Elég kezdetleges konyhai csörömpölések megtörik a szám lendületét, ezen a hölgy hangja sem tud sokat emelni - de ettől független jó szám.

OMC
Nincs rá elég irodalmi festőszó, amivel le tudnám festeni, mennyire gyűlöltem ezt a zenét. Egy nyári lazulós slágernek adták ki, nálam mégsem talált be. Azért a How Bizarre egynek elmegy!

Ondina
Kicsoda Ondina? Nem tudjátok? Segítek. Ő Petra Lundqvist. Így már ismerős? Nem?! Megértem - őszinte leszek veletek: fogalmam sincs, hogy akadtam rá a hölgyre és az egyetlen valamire tartott slágerét (Into The Night), de hallgassátok csak meg! Puding próbája az evés. Garantálom, ismerős lesz nektek is!

Outhere Brothers
Komolyan mondom, aki nem ismeri az alábbi videót, az valószínű nem élt a 90-es években. Nem volt házi-, osztály- és iskolai buli enélkül a szám nélkül. A klip is ismerős lehet. Erre is rányomom a bélyeget: KLASSZIKUS és ALAPMŰ!

Ö la Palöma Boys
Erős túlzással mondhatom, hogy szeretem a német nyelven íródott slágereket. (talán egy kezem elég hozzá, hogy megszámoljam) Viszont ezt a dalt már a magyar humor "etalonjai" is átdolgozták - emiatt a kulturális élmény miatt kötelező meghallgatnia mindenkinek! Grúvi, fánki, grúvi, fánki...

Rövid, tömör és velős volt, ugye? Ígérem, legközelebb több előadó teszi tiszteletét. Felelevenítjük a Prodigy, a Paffendorf, (a nők kedvence) Peter Andre és a Pet shop boys egy-egy slágerét. Garantáltan jól fogtok szórakozni és elmerülhettek akkor is a 90-es években! Addig is zenére fül...

Címkék: retro zene r&b dance 90s music rap sláger

A bejegyzés trackback címe:

https://loudmusic.blog.hu/api/trackback/id/tr75305257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása