HTML

Friss topikok

A zenék világa

Akár régi, akár új, a stílus is mindegy - a LÉNYEG: hogy HANGOSAN SZÓLJON!

Címkék

2000s (2) 90s (24) dance (18) magyar (2) music (22) r&b (13) rap (12) retro (24) rock (6) soundtrack (1) zene (24) Címkefelhő

0-9 avagy az első támadás!

2012.05.30. 18:43 | retrodj | Szólj hozzá!

187 Lockdown
A brit csapat csak 1 slágeresként lett elkönyvelve! Viszont ami a „halhatatlanok” közé emelte, az a szellemes videója. Aki a német VIVA televíziót nézte, kizárt dolog, hogy erre ne emlékezzen! :-)


2Pac
(Tupac Shakur 1971.06.16. NY, Brooklyn – 1996.09.13 Las Vegas)

New York-ban látta meg a napvilágot a tragikus körülmények között elhunyt repper, aki Dr. Dre felkarolásának köszönhetően kiadta a „California Love” kislemezét, s hódította meg a világot. Veszte egy eltévedt golyó lett. Máig Notorius B.I.G és a közte lévő feszültségeknek tulajdonították halálát! Természetes, hogy egy nő volt a vita tárgya!
(nem árt tudni róla, hogy halála előtt több filmben is játszott – sokoldalú tehetség volt)


20 Fingers
Charlie Babie & Manfred Mohr duójának mindig voltak vendég vokalistái. 1994-ben robbant a bomba Gilette nevű művésznővel. „Short, dick man” sok országban No.1 lett. Viszont Roula-val a piacra dobott „Lick it”, halvány sikert könyvelhetett el!


2 Brothers On the 4Th Floor
Hamar kiderül a laikusok számára, hogy a kilencvenes években a zenei élet középpontja Európa szívében volt. Egy újabb holland project erősít erre a nézetre. 

(sajnos 2 felvételt is betettem volna a listába, de hanganyag minősége miatt végül is a „Never alone” alulmaradt, így jöjjön a „Dreams”…)


2 Unlimited
Ki ne hallott volna Anitáról és Ray-ről? A holland duó rengeteg babért learatott, s mára újra összeálltak, hogy meglovagolják a retro hullámot. „No limit”, „Let the beat control”, „Tribal dance” és a sort lehetne folytatni, hiszen 1991 és 1996 között ontották magukból a slágereket!


4The Cause
A Chicago-i Edwards klán 1997-ben úgy gondolta, hogy fel kéne dolgozni Ben E. King híres felvételét. A siker nem maradt el, viszont hamar el is tűntek a süllyesztőben. 


4 Non blondes
A rövid életű amerikai rock bandát 3 leszbikus nő és egy srác alkotta. A tiszavirág életű együttes 1993-ban futott be egyetlen lemezük - a „What's up” - révén! 


49’ers
A 90-es évek hajnalán érződött a változás szele. Íme, egy hamisítatlan olasz project, amely egy amerikai futball csapattól „nyúlta” a nevet. „Touch me”című felvétele igazi elő-hírnöke volt a disco korszaknak!


666
Vinylshakerz-t is üzemeltető producereknek hála 1998-ban egy ördögi dance team húzta el a nótánkat. „Paradoxx” vagy az „Alarma” rengeteg buliban felcsendült. 



...természetesen ezzel koránt sincs vége az időutazásnak!!!


(folyt. köv.)


-pcs-

Címkék: retro zene 90s music

A bejegyzés trackback címe:

https://loudmusic.blog.hu/api/trackback/id/tr954555689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása