HTML

Friss topikok

A zenék világa

Akár régi, akár új, a stílus is mindegy - a LÉNYEG: hogy HANGOSAN SZÓLJON!

Címkék

2000s (2) 90s (24) dance (18) magyar (2) music (22) r&b (13) rap (12) retro (24) rock (6) soundtrack (1) zene (24) Címkefelhő

U.V: ...nem, nem utóvizsga!

2013.10.09. 11:35 | retrodj | Szólj hozzá!

Kinek öröm, kinek szomorúság öntheti el kicsi szívét amikor azt mondom; célegyenesbe fordultunk. Lassan, de biztosan véget ér kiruccanásunk a kilencvenes évekbe. Persze motoszkál a felszín alatt egy-két gondolat: magyarokról is lehetne emlékművet emelni, a kimaradt vagy az (általam) elfelejtett előadókra is szánhatok posztot - de ez csak veletek karöltve fog menni.
Ám, addig is most mikből csemegézhetünk. Tudtátok például, hogy a kis Ushert Michael Jackson egyik kedvenc feltörekvő énekesének tekintette? Vagy, hogy a magyar Bubble Gum külföldi megfelelője a Vengaboys volt? 
Akkor ugorjunk neki...


Usher
Meglepő vagy sem, de Usher már 16 évesen elismert előadó volt a tengerentúlon. Európába később tudott csak betörni. A zenéjét illetően sokat nem változott a stílus - maradt az RNB-nél.

UB40
Ritkán találni olyan együttest, előadót amely már 35 éve a pályán van. A brit reggae banda pont ilyen. Már a 80-as években is tudtak slágereket felmutatni, de az igazi aranykoruk a 90-es időszakra tehető. (mellékesen megjegyzem: nem különösebben kedveltem őket - ez igaz magánvélemény csak)

Ultimate Kaos
Úgy utálom a mai világban dolgozó zenei megmondókat. Pláne így felnőtt fejjel most döbbenek csak rá, hogy a gyerekként megismert együttesek mindegyike összeválogatott csapat volt. (nem a közös munka, vagy barátság hozta őket össze) Ezt látta meg Simon Cowell (az X-factor kitalálója) és rakott össze pár bandát, ahogy az Ultimate Kaos-t is. Sok vizat azonban nem is zavartak... Tekintsünk erre a pár sorra úgy, mint egy kitekintésre...

Unique II
Utazzunk kicsit nyugatra. Egészen Ausztriáig - ugyanis ez az eurodance csapat innen indult. Persze a világot nem is hódították meg, de aki járt disco-ba, bizonyára hallotta és táncolt is rá. Nekem olyan 'egy kaptafára épült' érzésem van velük kapcsolatosan, de a kazettán ez a szám is megtalálható!

U2
Már rám is cáfol az U2, hogy mennyi régről itt maradt együttes van a világon. Nagyon csípem az Ír rockbandát. Leginkább a Batman betétdaluknak köszönhetően kedveltem meg őket, aztán később megszoktam és megszerettem őket. Nagyon jó felvételeik vannak. Kár, hogy manapság már annyira nem törik magukat.

Undercover
Azt sem tudtam, hogy ezt a felvételt ez az együttes jegyzi. Nem telhet el enélkül bejegyzés, ez tuti. A slágerről csak annyit, hogy a szaxofon tette szerintem felejthetetlenné. Viszont nem tudnék még egy dalt mondani tőlük - elég ha azt mondom, hogy egy slágeresek?

U96
Az együttesért a német Kozso felelős. Azaz Alex Christensen. A legismertebb felvételük a Das Boot volt. Persze álnéven jött a többi sláger a palitól, megszámlálhatatlanul sok, de ezt nem tudta szerintem űberelni...

Urban Cookie Collective
Vannak az egy slágeres előadók és van az UCC... nekik konkrétan 2 nagyobb slágerük volt. Persze a tipikus jegyek megtalálhatók itt is. Énekesnő - aki (talán) tud énekelni, fülbemászó dallamok, könnyen énekelhető refrén. Kár, hogy a régi jó dolgokból semmi sem maradt mára.

Uncle Kracker
Kid Rock háttérmunkása megunhatta a besegítői szerepkört és előrelépett. A 90-es évek lezárásaként egy szolid, fülbemászó dallamú slágert rakott össze és a csapból is ez folyt annak idején. Én nagyon is szerettem, remélem lesznek ezzel még így páran...

V

Vanilla Ice
Nem tudom, hogy volt-e elődje a fehér rap-nek, de az egyik atyja mindenképpen Vanilla Ice volt. Utólag már nevetséges kinézet és koreográfia volt jellemző a videóira. De nagy hatással volt a kor nemzedékeire, kétségtelen.

Vengaboys
Végezetül, itt egy termék a műanyag gyárból. Kreált, gagyi, de legalább silány :D Na jó! Nem leszek túl kritikus. 2-2 táncos-"énekes", egy kaptafára felhúzott slágerei egész hallgathatók voltak. Nem egyszer jut eszembe az egyik klipjükről a kosárlabda edzésünk. Egy infantilis gyerek csak 1 sorát volt képes ismételgetni - ettől pedig szívem szerint péklapáttal csaptam volna agyon!
A másik ilyen kedvenc történetem: a húgom állandóan csak egy számukat nyomatta. Tudjátok mennyire idegölő ez? Nem? Majd, ha gyereketek lesz - megtudjátok! :P



Legközelebb már az utolsó posztot olvashatjátok a 90-es évek külföldi előadóiról. Remélhetőleg akkor is árgus szemekkel sasoltok. Garantáltan minőségi előadókat hozok akkor is. Olyan csodákat látunk, hallunk, mint: Whigfield, Whitney Houston, Warren G, Worlds Apart, Will Smith... a többi addig is legyen meglepetés...
Addig is; Kalandra fül...!


Címkék: retro zene rock r&b dance 90s music rap sláger

A bejegyzés trackback címe:

https://loudmusic.blog.hu/api/trackback/id/tr485558398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása