HTML

Friss topikok

A zenék világa

Akár régi, akár új, a stílus is mindegy - a LÉNYEG: hogy HANGOSAN SZÓLJON!

Címkék

2000s (2) 90s (24) dance (18) magyar (2) music (22) r&b (13) rap (12) retro (24) rock (6) soundtrack (1) zene (24) Címkefelhő

R, mint Retro a köbön... -megint itt-

2013.07.21. 13:15 | retrodj | Szólj hozzá!

"Nyár van, alig fürdőruhában"... mennyire igaz ez az ideire. 80 fok árnyékban és még a sivatagi rókák is kamionról kapják a jégtömböket. Igaz, hogy vajmi sok köze nincs a Neoton-nak és az állatoknak sem a mai bejegyzéshez, de felforrósítja a hangulatot jó pár előadó. Éles szemű olvasóknak üzenem: sok Q betűs előadó nincs, így döntésem értelmében a végén megemlékezem róluk is...
De most vessük magunkat csak bele a múlt sötét vermeibe:

R'n'G
Holland bázisú hip-hop formáció 1997-ben robbant be. Volt 2-3 igazán ütős slágerük, aztán ahogy lenni szokott el is tűntek a mélyben, pedig állítólag még ma is járják a klubokat. Úgy gondoltam, azért méltóak rá, hogy megemlékezzünk róluk.

R.Kelly
Az 1969-es születésű előadó már 93-ban nekiállt a szólókarrierjének építésébe, de sikerei után fiatalkorúak megrontását választotta hivatásául. Pedig szerintem egész jól ült a levegő urának filmjébe írt betétdala. Ha pedig még mindig maradtak férfiak az olvasók táborában, ajánlom a moleszta (izé... Fiesta) felvételét is! :)

Rammstein
Utálom a német nyelvet. Egyszerűen bántja a fülemet. Ezért sem értettem a padtársam, mi a túrót szerethet benne. (ugye Marci?) Aztán meghallgattam az albumukat, majd a Tripla X filmben is felcsendült a muzsikájuk - azóta a betegük vagyok, de nem akarom, hogy kigyógyítsanak belőlük!

Red 5
Sok ismerős arc után jöhet megint egy pár számos rémkép a múltból? Ki emlékszik még Luke Skywalker gépéről elnevezett dance csapatra? Megnyugodhattok. Ha éltetek már a kilencvenes években, akkor biztosan be fog ugrani!

Red Hot Chili Peppers
Igazán sokrétű zenét játszó California-i banda a RHCP. Nekem személy szerint akkor jött be a leginkább, amikor kijött a Californication. Bár sokak szerint ez volt az az album, amikor igazán kommersz volt, szerintem pedig 4 év munkája volt ebben a lemezben. Tényleg király banda!

Rednex
Nem volt a kilencvenes években olyan elborult agyú együttes, mint a Rednex. Persze, hogy kitalált, playback, hakni banda volt. De azok a klipek, felvételek és zenék - így volt jó, ahogy... Kicsit sok tagcsere és a lebukásuk nem tett jót a hírnevüknek, hamarabb süllyedtek el, mint kellett volna - véleményem szerint.

Reel 2 Real
Itt egy másik kedvenc. Igaz tőlük sem tudnék sokkal több felvételt felsorolni, mint a legtöbb fejrázós együttestől, de ezek annyira örökzöldek, hogy ha biztos sikerre akarsz vinni egy rajzfilmet, lenyúlsz egy 10-20 évvel ezelőtti slágert... Mint ezt...

Regina
A hölgynek már 19 évesen is olyan torka volt, amely elég lett a sikerhez. Azért a Day by day felvétel szerintem mindenkiben hagyott akkora nyomot, hogy felismerje. Éppen ezért többet nem is kell írnom a Brazil hölgyről...

Ricky Martin
Rengeteg női szív tört össze, amikor az Isten, a Bálvány, a FÉRFI vallott és kiderült, hogy az erősebbik nemhez vonzódik. Pedig megannyi sláger és koncert őrzi munkásságát. Talán egy-két felvételnél még én is elismerően bólogatnék - de nem teszem! :)

Right Said Fred
Egy kaptafára felhúzott slágerek, amelyek az ember könyökén folynak ki. Ismerős, mi? Nekem is. Fairbrass tesók úgy gondolták, hogy belefognak a zeneiparba és láss csodát, nem bánták meg.

RMB
Ez a három betű egy monogram - meglepő, mi? Egy német és egy iráni szerzőpárost takar a név és a kilencvenes években ontották magukból a jobbnál jobb tánczenéket. Pörgős, igazi nyári feelingje lesz tőle az embernek! VIGYÁZAT! Bulihangulatot okoz!

Robbie Williams
Engedjétek meg, hogy róla kissé hosszabban emlékezzek. Számomra Ő a férfiak között az egyik leg... Impulzív a színpadon, kiénekli a tüdejét is, pedig 16 éves kora óta van a stúdiókba - emellett a balhékat sem vetette meg. Igazi rock'n roll életstílus az övé. Mára igaz visszacsípett a lendületből, talán ezért is tekintem a karrierje csúcsának a 1996-2006 közötti időszakot. Hihetetlen jó énekes és előadó - pedig Take That-es volt és mint jó tini ez elég indok volt, hogy utáljam a lányok kedvencét... aztán felnőttem és Ő is - mindkettőnknek jót tett!

Robert Miles
Nincs semmi megtisztelőbb annál, amikor egy idősebb generáció is elismerően csettint egy új kor slágerére. Édesapám, aki a Beatles, Omega, Zorán, Adriano Celentano és LGT slágereken nőtt fel (és van megbolondulva mai napig értük) szereti Robert Miles felvételét. De olyan szinten, hogy a kocsiban a kazettájára is fel kellett tennem. Nézzük, miért is?!

Robin Cook
Most érkeztem a mai bejegyzésem legkérdőjelesebb előadójához. A svéd úriember egyetlen langy slágere nem tudom, hogy a hallhatatlanok közé emelte-e, döntsétek el Ti magatok. (az azonban biztos, hogy hamisítatlan nyári hangulata van)

Robin S
Ha ismerős Robin Stone felvétele, az nem a véletlen műve. Vérbeli női énekhangja elsöpör mindent. 1993-ban kiadott egy olyan felvételt, amelyet még ma is előszeretettel adnak le a szórakozóhelyek. Nagyon nagy kedvenc - nem leszólni! :)

Rollergirl
Alex Christensen által megálmodott előadó és zenei produkció volt. Tagcserével (a feleség lett a frontember, miután az első rollerezőt kitette). Semmi extrát nem tud. Dúdolható zenei alap, fülbemászó refrén és magamutogató csaj...

Ronan Keating
Íme egy másik brit fiú, aki híresebb és elismertebb lett, mint amilyen a bandája. A Take That ellenlábasa a Boyzone volt, abból is 2 ember tudott énekelni - Ő volt az egyik. Filmbetétdalokat és szólókat adott ki, manapság csak zsűrizik. Bár igazán nagy karriert nem tudott befutni, hangja azért van, tegyük hozzá!

Roxette
A svéd zenei lexikon nem sok igazán nagy előadóval büszkélkedhet. (elsőre az Abba, Ace of Base lenne a tippem a rockzenészeink mellett). Mai napig nyomják az ipart, de igazán átütő sikereik a kilencvenes években voltak. Persze nekik is van olyan slágerük, amelyet az unásig hallgattak az őseim - ezáltal utáltam is őket!

Run-DMC
Egy hamisítatlan fekete előadók a javából. Igazán akkor törtek be hozzánk, amikor Jason Nevins előszedte és leporolta a lemezüket. Aztán volt egy kis feszkó is. Emlékeim szerint perelgették egymást a pénzeket illetően. De ez a múlté, ahogy a break is. De van más is a tarsolyban!


Elég sok előadót megcsodálhattunk most is. Legközelebb pedig már az S betűs előadóké a terep. Az pedig megint egy hosszú bejegyzésnek ígérkezik. Olyan sikersztorikat boncolgatok, mint Scatman John-é, vagy a Scooter-é. De persze nem hagyhatok ki senkit: Seal, Savage Garden, Snap vagy épp a Soundlovers is tiszteletét teszi...
Nézzetek be akkor is...

A bejegyzés trackback címe:

https://loudmusic.blog.hu/api/trackback/id/tr765417181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása