HTML

Friss topikok

A zenék világa

Akár régi, akár új, a stílus is mindegy - a LÉNYEG: hogy HANGOSAN SZÓLJON!

Címkék

2000s (2) 90s (24) dance (18) magyar (2) music (22) r&b (13) rap (12) retro (24) rock (6) soundtrack (1) zene (24) Címkefelhő

I-tt vagyok újra!

2013.02.17. 19:41 | retrodj | Szólj hozzá!

Újra feltűntem és ha már itt vagyok, térjünk csak rá az I betűs előadókra! Igaz nincsenek olyan nagy számban, mint mondjuk a B-sek, de nem lesz a kis csoportra sem panasz.

12-13 évesen hallhattam először Ice Mc-ről. Remek énekesnővel az oldalán olyan slágereket adott ki, mint a "Take Away the Colour", "Think about the Way", "It's a Rainy Day". Nagyon nehezen lehetett ám beszerezni anno ezeket a slágereket. Nem volt se JÚTÚB, se Kazaa, se DC++... (Amit a diszkóban hallottál azt sem tudtad mi az, ha pedig mégis: maradtál otthon a magnó mellett és várhattad a hétfő délutánt a Petőfit hallgatva, vagy a kedd estéd tölthetted Kajárik Andival a Danubiuson. Kívánságműsorok, kazettás magnó és REC gomb... ISTENEM, de szép is volt!)

Ha már diszkó. Nézzünk csak át a sógorokhoz. Az osztrák Imperio is megérdemel egy posztot. Nekik is volt pár slágerük, még ha nem is hagytak az emberben olyan mély nyomot, mint Michael Jackson. "Atlantis", "Return to Paradise" vagy a "Wings of Love" már elég indok, hogy a kilencvenes évek hallhatatlanjai közé soroljuk őket!

Ki szereti a reggae-t? Ha még nem hallottál Ini Kamoze-ról, akkor biztosan gyerek vagy még. Elnézhető körülmény, ha már hallottad tőle a "Here Comes The Hotstepper"-t. Rengeteg filmben hallható volt. Főleg azért, mert Segal filmekben (IS) mindig azok a piszok jamaikaiak voltak a hunyók. Egy biztos: nem kell minden évben 5 lemezt kiadni ahhoz, hogy emlegessenek 20 év múlva is. Ini bebizonyította!

Nem hittem el amit láttam az kingstoni Inner Circle-el kapcsolatban. 1968 óta léteznek! Hihetetlen.De kanyarodjunk csak vissza - ők is felkerültek valamiért a listára. Gyerekkorom minden nyarán mást nem hallottam csak a "ÁLÁLÁLÓN LÉ LÓ"-t. De azért talán ETTŐL többeknek feldereng kik ezek a srácok!

A következő előadó - Interactive - sajnos csak 1 slágeres volt. Több felvétele is volt, de az Alphaville-től nyúlt "Forever young" messze a legjobb. Nem vagyok híve a feldolgozásoknak, de ez a szám messze az egyik legjobb lett. Csakazértis HAPPY HARDCOOOORE!

Végezetül egy elég sablonos német eurodance csapattal zárul az I betűs kirándulásunk. Az Intermission legnagyobb szerzeménye a "Piece of my heart" volt. Számomra azért különleges ez a szám, mert az énekesnőnek nagyon különleges a hangja. Már tiniként is tudtam, hogy ilyen vokál, csak afroamerikai hölgy torkából jöhet!



Eddig valahogy sosem jutott eszembe, hogy lezárásként tehetnék egy szíves gesztust felétek (igen, kedves olvasó - neked szól). Milyen együttesek felett, mellett siklottam el, vagy maradt le jogtalanul a listáról? Ígérem a végén pótolni fogom. Mindent a kedves vásárlóért...

I'll be back... hamarosan!

Címkék: retro zene dance 90s music sláger

A bejegyzés trackback címe:

https://loudmusic.blog.hu/api/trackback/id/tr565081837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása