HTML

Friss topikok

A zenék világa

Akár régi, akár új, a stílus is mindegy - a LÉNYEG: hogy HANGOSAN SZÓLJON!

Címkék

2000s (2) 90s (24) dance (18) magyar (2) music (22) r&b (13) rap (12) retro (24) rock (6) soundtrack (1) zene (24) Címkefelhő

Második menet: "A"

2012.07.15. 21:12 | retrodj | Szólj hozzá!

A*teens
A tinik alkotta együttes időközben már felnőtt és fel is oszlott annak rendje és módja szerint. Viszont az, ahogy az ABBA 2 férfi tagja meglátta a lehetőséget… magáért beszél! A könnyen megjegyezhető szöveg és a fülbemászó dallam mellé elég volt a kor szellemének megfelelően korszerűsíteni a felvételeket. Bevált a svéd recept?!
 
 
A.K.-S.W.I.F.T.
Ez a kis mozaik egy Chicago-i rap művészt takar. A 90-es években volt pár felvétele, de üstökös volt Ő is. Hirtelen jött, robbant és azzal a lendülettel ki is hunyt a fénye. Ennek ellenére nem maradhat ki a megemlékezésből.
 
 
Aaron Carter
Orlando, Florida. Backstreet Boys hódította a világot és ezt tudta Nick Carter és az öccse is. Amerikában és Európában (főleg Németországban) nyerte meg a kislányok szívét. Férfiasan bevallva, nem volt halott ötlet, hogy kitapostak egy ösvényt számára. Nyerő recept!
 
 
Ace of Base
A Berggren testvérek (Jenny, Lynn, Jonas) összefogtak Ulf Ekberg-gel és Göteborg híres meséje vette kezdetét. Adtak egy pofont azoknak, akik szerint Svédország csak az Abba-ról, Roxette-ről vagy az IKEA-ról szólna!
Engedjétek meg, hogy egy kis múltidéző szösszenetet megemlítsek. Ulf annak idején úgy nyilatkozott: „Az első zenei próbálkozásaink úgy hangzottak, mint egy konyhai csörömpölés.” (ha ezen múlna, már rég milliomos lehetnék)
 
 
Activate
Egy hamisítatlan német dance együttes. Énekesnő, repper és ami kell. Könnyű refrén, tingli-tangli dallamok.
 
 
Aerosmith
Egy vérbeli amerikai rock együttes. Liv Tyler és Alicia Silverstone is az Aerosmith-nek köszönhetően futottak be. Az énekes Steven kikötötte, hogy leánya legyen a főszereplője a videóinak! Az eredményt mérjük csak le: Spinédzserek, Armageddon, Gyűrűk ura… (mindenesetre apu zenéje is bejön)
 
 
Alanis Morissette
A kanadai-amerikai énekesnő egy ideig Lance Armstronggal alkotott egy párt. De, hogy a munkásságáról is ejtsünk pár szót: több, mint 60 millió eladott lemez, több Grammy-díj is bizonyítja, hogy méltán került fel a retro listára! (nem mellékesen: 1991-ben jelent meg első albuma).
 
 
Alex Party
A ’Livin Joy’-t alkotó olasz testvérpár (Gianni és Paolo Visnadi) magukhoz vették Robin Campbell énekesnőt és Alex Natale dj-t és egy hamisítatlan kilencvenes évekbeli dance csapatot dobtak össze.
 
 
Alexia
Ki hinné, hogy Alexia Aquilani már 1990 óta aktív énekesnő. 1997 közepén dobbantott az ’Uh la la la’ felvételével, amely a nyár egyik slágere lett. Biztos mindenki emlékszik rá…
 
 
Alice Deejay
Dj Jürgen úgy gondolta kell egy jó Eurodance csapat, mely élén egy tehetséges énekesnőt kell bevetni, aki meghódítja a slágerlistákat. Judith Pronk tökéletes választás volt. A 3 évig működő formáció olyan slágerekkel tette felejthetetlenné magát, mint a ’Better off alone’, a ’Will I ever’ vagy a ’Lonely one’.
 
 
All Saints
Melanie  Blatt, Shaznay Lewis, Natalie és Nicole Appleton alkotta brit lánycsapat azért jött létre, hogy a Spicegirls egyeduralmát megtörje. Több-kevesebb siker koronázta próbálkozásukat. Többszörös Brit és MTV Award-ot nyertek, de az igazi világhírnév nem jött össze. A ’Pure Shores’ azért egy  film betétdalra jó volt!
 
 
All-4-One
A California-i együttes egyetlen világhírű felvételével felmarkolt egy Grammy-t, rengeteg arany és platina lemezt valamint megszámlálhatatlanul sok női szívet. Ha egy tuti zenét akartok tánchoz, összebújáshoz kötelező bekészíteni a lejátszóba!
 
 
Amber
Marie-Claire Cremers vagy ismertebb nevén Amber 1996-ban izzította a klubokat a ’This is your night’ slágerével. Aki nem tudja a hölgy felvételét hova tenni, ajánlom a Diszkópatkányok megtekintését – abban is felcsendül, mint a „segg-fogdosós téma” betétdalaként!
 
 
Andru Donalds
A kilencvenes években is voltak ám lassúzások. Ennek egyik ékes bizonyítéka a jamaikai Andru Donalds. Olyan slágerekre búghattak a fiatalok, mint az ’All out of love’ vagy a ’Mishale’.
 
 
Ann Lee
Whigfield producerei úgy vélték, hogy a 90-es évek végén ideje lenne újítani és több szintetizátort vontak be a zenei alapok elkészítésébe. Majd Annerley Gordon-t felkérték énekelni és így jött létre „Ann Lee világa”.
 
 
Apollo 440
Az eklektikus brit csapat igazi unikum.  Nem lehet igazán egy klisét sem ráhúzni. Elektromos hangszerek ugyanúgy megtalálhatóak a zenéjükben, mint a hagyományosak. Ékes bizonyíték erre a ’Krupa’, a ’Stop the rock’ vagy a ’Ain’t talking ’bout ’. Az alábbi felvétel pedig a modernizált Charlie angyalai címadó dala volt.
 
 
Aqua
Lene, René, Claus, Soren bebizonyította a világnak, hogy nem kell mély, velős szövegeket írni. A zenei alap is néhány taktusból áll. Mégis meghódították Dániát, Európát, Japánt is. Olyan slágereket dúdolhattunk 1998-99 környékén, mint a ’My oh my’, ’Turn back time’ vagy a ’Doctor Jones’. Hosszú időre visszavonulót fújtak, de 2007 óta újra nekiálltak slágereket gyártani, jóval kevesebb sikerrel.
 
 
Aquagen
1999-ben alakult német dance duó elég tevékeny 13 évet tudhat a háta mögött. Első kislemezük meghódította egész Európát. Annál értékesebb ez a cím, hiszen ha azt vesszük, hogy német nyelvű volt a sláger – mindenképpen figyelemre méltó!
 
 
Armand Van Helden
A bostoni producer és disc-jockey már több, mint 2 évtizede járja a klubokat és fesztiválokat, ahol a táncra éhes fiataloknak szolgáltatja a talpalávalót. Zenei repertoárja olyan sokszínű, mint Ő maga. Megtalálható a funk, a hip-hop, de a house és electro is. Olyan előadókkal dolgozott együtt, mint Tori Amos, Ace of base, The Bucketheads, Real McCoy, Rednex vagy épp Blondie.
 
 
ATB
Őt senkinek sem kell bemutatni. 1973-ban született Andre TanneBerger elég régóta van jelen a világ zenei életében.
Azt talán kevesen tudják róla, hogy Sequential One néven kisebb sikereket elért, de Dj-ként tudott maximálisan kiteljesedni. Világviszonylatot nézve, 2009-ben már a Top 11 legjobb lemezlovasaként tartották számon!
 
 
ATC
Az 5 éven keresztül működő együttes különlegessége, hogy különböző ország szülöttei. Sarah Egglestone Ausztráliából, Tracey Elizabeth Packham Angilából, Joey Murray Új-Zélandból és Livio Salvi Olaszországból került az Europop csapatba. (kis érdekesség, hogy a srácoknál kikötés volt, hogy vonzódjanak a saját nemükhöz). 2003-ban – érdeklődés és múló sikerek hiányában – feloszlottak.
 
 
Awesome
A brit popcsapat volt az egyik válasz az amerikai riválisokra (’N sync, Backstreet boys). Egyetlen slágerük hamar lecsengett, de a 4 kidolgozott pasira bizonyára a tini csajok olvadoztak!
 
 
Ayla
A művésznév Ingo Kunzi-t, a 45 éves producer, dalszövegíró zenészt takarja. 1993 óta pörgeti a lemezeket és adta ki egymás után a trance világába kalauzoló slágereit.


A következőkben - többek között - olyan előadókról olvashattok és láthatjátok klipjeiket, mint a Backstreet Boys, a Beastie Boys, a Bloodhound Gang, Britney Spears és a Bomfunk MC's

FOLYT. KÖV.


-pcs-

Címkék: retro zene 90s music

A bejegyzés trackback címe:

https://loudmusic.blog.hu/api/trackback/id/tr854658515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása