HTML

Friss topikok

A zenék világa

Akár régi, akár új, a stílus is mindegy - a LÉNYEG: hogy HANGOSAN SZÓLJON!

Címkék

2000s (2) 90s (24) dance (18) magyar (2) music (22) r&b (13) rap (12) retro (24) rock (6) soundtrack (1) zene (24) Címkefelhő

H-őrbi, dónt hőrbi, nomóóó!

2013.01.09. 19:31 | retrodj | Szólj hozzá!

Utazásunkon elértük a H betűs megállót. Olyan felejthetetlen és feledhető előadóknak adjuk meg a tiszteletet, mint a House of pain, Haddaway vagy éppen a Hit’N’Hide (hátezekmegkik???!!!) Nézzük csak sorjában!

Alexander Nestor Haddaway pár év és és fél évszázados lesz. Ő számomra azon példaképek egyike, akik egy sablonra felhúztak pár nótát, adtak egy klasszikus kilencvenes évekbeli slágert és a mai napig megél belőle. A What is love (úristen, már több, mint 20 éves felvétel) klipjében olvadhattak a csajok a pali testére, nekünk meg maradtak a táncosok. Az akkori barátnője Gloria, nagy franc volt! Kikötötte, hogy csak Ő érintheti a nagy harcost! Aztán jött pár homályba veszett évecske, mára viszont Dr. Alban-nal is duettezett már. A legalja pedig ez volt Tőle - de megbocsátjuk neki, mert senki sem tökéletes... Ők sem!

Hanson: 3 tesó Amerikából. Állítólag volt pár sikere, nekem mégis csak ennyi maradt meg belőlük. Egyébként jön egy feladvány, hogy le is kössük pár ember figyelmét: a szintis-énekest mindenki egységesen csajnak nézte? (nekem sikerült benéznem)

Szerintem a Heath Hunter név nem igazán lesz ismerős. Nekem is csak 2 dolog miatt maradt meg az emlékeimben. Sikeresen kitörtem az első metszőfogam (pont ez a szám ment, amikor lohadt a duzzanat a számon) és reggel-délben-este ez a felvétel szólt itthon. Talán 1996 nyara lehetett, ráadásul jamaikai forróság volt.

Hit’N’Hide: elsőre ráncoltam is a homlokom, hogy ezek meg kik?! Aztán meghallgattam a hozzá rendelt videót és már tudtam is. Ők a DÁN válasz, a NORVÉG Aqua-ra. Már a Bubblegum dance kategória is elég elrettentő lehet, de annyira hasonlít a két együttes, hogy itt-ott a reppet mintha a kopasz Barbie Ken adná elő!

Everlast, Danny Boy, DJ Lethal - ők tuti a kilencvenes években az anyukák rémei voltak. Kemény kis Rap banda (House of Pain) a kilencvenes évek elején és közepén támadtak. Aztán ment mindenki a maga útján.Honnan lehet észrevenni, hogy valami jó? Onnan, hogy a mai fiatalok meghallgatják és az öregek is elismerően csettintenek. Az biztos, hogy ez a szám időtálló darab lett!

Ha általános iskolai emlékeim nem csalnak, akkor legközelebb megtudjuk ki is az az Ini Kamoze. Örökké fiatalokká válhatunk az Interactive-val és egy pörgő nyelvű előadót is megemlítünk Ice MC személyében. Addig is legyetek jók és jó retrozást!

A bejegyzés trackback címe:

https://loudmusic.blog.hu/api/trackback/id/tr435006824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása