HTML

Friss topikok

A zenék világa

Akár régi, akár új, a stílus is mindegy - a LÉNYEG: hogy HANGOSAN SZÓLJON!

Címkék

2000s (2) 90s (24) dance (18) magyar (2) music (22) r&b (13) rap (12) retro (24) rock (6) soundtrack (1) zene (24) Címkefelhő

D: Ki az a Getta Dávid?

2012.11.18. 16:52 | retrodj | Szólj hozzá!

A kilencvenes években sok stílus keveredett. Hiszen teret nyertek az elnyomott fekete zene (amelynek ekkora már fehér bőrű képviselői is voltak), a kemény rock és az elektronikus tánczene képviselői is. Nem véletlen, hogy az egyik legnagyobb keveredés éppen a D betűs előadóknál lesz: Da Hool, Dj Bobo vagy éppen a Die Toten Hosen... Lássuk csak:

D:ream
1992 és 1997 között volt leginkább termékeny az Észak-Ír pop-dance csapat. Legnagyobb slágerük a 'Things can only get better' volt. A kezdeti sikerek után feloszlottak, de 2008-ban a retro hullámot meglovagolva visszatértek.

Da Hool
Frank Tomiczek 1968-ban látta meg a napvilágot. A 80-as évektől aktív Dj és producer. Dj Hooligan-ként rave és techno felvételeket dobott piacra. Majd a Loveparade hatására nevet és stílust váltott. Az 1997-es slágere a 'Meet her at the Love Parade' azóta is visszacseng a kilencvenes évekből.

Daft Punk
Németországból irány ismételten Franciaország. A Daft Punk nevű formáció mai napig ontja magából a slágereket. Karrierjüket 1-2 év pihenéssel tarkítják. Ennek köszönhető, hogy több kislemez után turnét és szünetet iktatnak közbe. Around the world még a pályájuk elején volt nagyszerű felvétel. Utána pedig a One more time és a többi...

Daisy Dee
A holland hölgy eleinte vokálozott, később belekóstolt a színészkedésbe és a műsorvezetésbe is. U96 atyja Alex Christensen fedezte fel. Jelenleg Toni Cottura (Fun factory) felesége. Leginkább a német VIVA TV Club rotation műsorából emlékezhetünk rá.

Dana International
A transzexuális előadóművész 1998-ban robbantott nagyot. Megnyerte Izrael számára az Eurovíziós dalfesztivált, a Diva című felvételével. Óriási port kavart fel hazájában a beállítottsága. Sikerét megismételni nem tudta, pedig azóta is próbál az élvonalba jutni.

Daniel Aminati
Az ex-Bed & breakfast tag előbb szólókarrierbe kezdett, majd sikeres műsorvezetővé avanzsált. 1973-ban látta meg a napvilágot az előadó művész, akinek már több filmje is volt. (igaz ezek inkább német mozikban voltak láthatóak).

Dario G
Anglia volt a bázisa a triónak. A Dance, trance irányvonalat követő banda neve igazán különleges. A Crewe Alexandra futball csapat akkori menedzsere Dario Gradi volt. Az ő tiszteletére vették fel a Dario G nevet. Sikerüket azzal koronázták meg, hogy az 1998-as foci VB dalát is ők készíthették el.

Das modul
Computerliebe, Kleine maus, Robby roboter, ismerősek? A német computer dance csapat legnagyobb slágerei 1995 és 1996 évben szabadították rá a klubokra. (egyre másra jöttek a klónok, de a hangok és a német nyelvezet, csak erre a csapatra volt jellemző)

David Hasselhoff
Michael Knight, Mitch Buchannon - hogy mi a közös bennük? Ugyanazon ember formálta meg. Az isteni David emellett slágereket, (főleg alkoholtól átitatott, házi) videókat hagyott maga mögött. Hogy azóta csak kisebb filmszerepekre (Piranha 3DD) és zsűrizésre futja erejéből nem csoda. Kérdés: hol vagy pajti (KITT)?!

Depeche Mode
Dave, Martin és Andy mellett megfordult Vince és Alan is tagként az együttes 22 éves fentállása óta. A new wave hullámot meglovagolva tört be az angol csapat. Drogproblémák és belső nézeteltérések miatt volt egy nagyobb szünet,de sikerük előtte és utána is töretlen volt. Az Enjoy the silence és az It's no good volt a kilencvenes évek legmeghatározóbb felvételei.

Des’ree
Desiree Annette Weeks Londonban látta meg a napvilágot. Mai napig aktív az R&B énekesnő, de termékenysége és sikerei a kilencvenes évekre tehető. Filmekben, reklámokban még a mai napig felcsendülnek dalai.

Destiny's Child
Az amerikai R&B formációt ki ne ismerné?! Beyoncé mára világhírű szóló énekes lett, de Kelly Rowland-nek is volt pár slágere. A formáció többször is változott. Hol a sikertelenség, hol az anyagi javakon való veszekedés, hol pedig Knowles apuka ténykedésének köszönhetően - aki a banda menedzsere volt. A kezdeti döcögés után szép karriert tudhatott be a csapat, ami aztán 2006-ban végleg feloszlott.

Deuce
A tiszavirág életű kvartett 1994 és 1997 között működött. 2 hölgy és 2 úr alkotta a csapatot. Két komolyabb felvétellel mozgatták meg a klubok látogatóit. A 'Call it love' - 'I need you' után jött a visszaesés és a feloszlás.

Diana King
1995 nemcsak Diana-nak volt fordulópont az életében, hanem Martin Lawrence-nek és Will Smith-nek is. Kisebb sikerek után jött a srácoknak egy film, a hölgynek egy betétdal - a történet innentől mindenkinek ismert. Bad Boys a kilencvenes évek egyik legjobb akciófilmje lett.

Die Fantastischen Vier
Michael Beck, Thomas Dürr, Michael B. Schmidt, Andreas Rieke alkotta német rap formáción nagyon sokat gondolkodtam, hogy felkerüljön-e a listára. Meggyőzőtt a 'Sie ist weg'. Hónapokig vezette anno a Viva Tv slágerlistáját. Puding próbája az evés... Lássuk - halljuk.

Die Toten Hosen
Maradjunk csak egy kicsit Németországban. A hamisítatlan punk rock együttes 1982-ben alakult. Egyik nagyon kedves számom tőlük a 10 kicsi Jagermaister - nem utolsó sorban az íze is tűrhető!

Dj Bobo
René cukrászként indította el az életét, de úgy tűnik nem ízlett neki. S milyen jól tette, hogy pályát váltott. 1993-ban jött az áttörés a Somebody dance with me-vel. Eztán jöttek a nagyobb sikerek: Everybody, There's a party, Freedom, Keep on dancing... és lehetne még folytatni!

Dj Jazzy Jeff & The Fresh Prince
Jeff Townes és Will Smith párost takarja ez a furcsa név. Az Amerikába jöttemben is feltűnnek. (Will címszereplőként). 1985 és 1994 között adták ki a jobbnál jobb hip-hop felvételeket. Summertime mellett a Boom! Shake the room talán még megmaradt pár retromániás emlékezetében.

Dj Quicksilver
Orhan Terzi-t takarja a művésznév. A mára 48 éves török trance és techno dj/producer 1995-ben adta ki első kislemezét - amelyet sokmásik követett. Egyik legismertebb felvétele az 'I have a dream' volt.

Dj Sammy
Spanyol lemezlovas, aki egy holland énekesnővel tört be a köztudatba. Később több álnév mögé bújt és ontotta a slágereket. (Loona, Dance united). 1969-ben született a Dj, aki az eurodance és trance vonalat részesíti előnyben.

Dj Tonka
Engedjétek meg, hogy egyik kedvencemről is megemlékezzek. Dj Tonka alias Thomas René Gerlach felvételei mindig ellazítottak és még a legkeményebb téli időkben is a tengerparton éreztem magam. fantasztikus felvétel. (nekem tetszik)

DMX
Earl Simmons a New York-i fenegyerek. A karrierjét elég korán - 14 évesen kezdte. Az első komolyabb sikerét mégis csak a kilencvenes évek közepén jegyezhette. Ezután pedig sorra jöttek a pozitív visszajelzések. Ennek köszönhetően több filmben is játszott. Jöjjön az ezredfordulóról a Party up!

Dr. Alban
A jóságos svéd fogorvos, aki már 55 éves! Nem kell matekzseninek lenni ahhoz, hogy közelebb volt a 40-hez, amikor beindult a szekér. It's my life, Sing Hallelujah vagy épp a Look who's talking ékes bizonyíték arra, hogy miért is lett a retro egyik ikonja.

Dr. Dre
Andre Romelle Young akit felkarolt, befutott. Snoop Doggy Dog, Eminem, X-hibit és a sort lehetne még folytatni. Emellett több album elkészültében tevékenykedett, de megfordult jó pár mozifilmben is. A kilencvenes években IS jó pár slágert adott nekünk Dr. Dre.

Dr. Motte
A veterán Matthias Roeingh-nek köszönheti a világ a híres Loveparade-t. Egy születésnapi bulinak indult, ami előtt egy óriási fesztiválba, végül egy tragédiába torkolott (2010. Duisburg: 21 halott és több, mint 500 sérült). Mégis évenként óriási sikert ért el Westbam-mal készült slágerei.
1997, 1998, 1999, 2000,

Dune
Egy hamisítatlan német rave banda. 95-ben 3 zenész úgy döntött, hogy meghódítják a slágerlistákat és a diszkókat. A siker nem maradt el, bár nem mellékesen meg kell jegyezni, hogy kellett egy nagyon tehetséges énekesnő is Verena von Strenge személyében. (aki 1997-ben kilépett 3 év erejéig és a helyetteseivel csekély visszhangot váltott ki a zenei piacon az együttes)



A sorban pedig az 'E' betűs előadók jönnek. Úgy, mint az East 17, az Eiffel 65, Elton John vagy épp Dr. Dre felfedezettje Eminem...

Címkék: retro zene 90s music

A bejegyzés trackback címe:

https://loudmusic.blog.hu/api/trackback/id/tr764912901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása